Welkom op de homepage van de Montangards


 

Voor alle bezoekers die mij nog niet kennen,mijn naam is Henk van Hest. Ik ben 79 jaar geleden geboren en werd meteen door 3 Sint Bernards schoongelikt. Het hondenkwijl is me dus a.h.w met de paplepel ingegeven. Deze Sint Bernards waren van mijn vader.
Toen ik 5 jaar oud was mocht ik reeds mijn eerste bevalling doen. Tot mijn 65 ste jaar hebben gemiddeld 10 Sint Bernards in huis en hof mijn leven gedeeld. In 1975 mocht mijn dochter van (toen) 3jaar haar eigen hondje uitzoeken. Dat werd,achteraf logisch,een blenheim cavaliertje"want die leken zoveel op de honden van papa". Het resultaat was dat papa ook helemaal plat ging voor dit mooie ras. Na mijn 65 ste jaar zijn de Sint Bernards stilaan weggegaan,(kleiner wonen,minder ruimte)en alleen de cavaliertjes zijn gebleven. Ze vullen mijn leven en houden me jong. Naast mijn levenslange ervaring als fokker ben ik, als een van de weinigen in het bezit van het diploma,Bewijs van Vakbekwaamheid,toenmaals ingesteld door het ministerie van C.R.M.
 

klik hier voor een vergroting


Door mijn website te bezoeken toont u belangstelling voor ons mooie ras. Puur omdat u het leuk vindt,of omdat u belangstelling in onze dekreutjes hebt of omdat u geïnteresseerd bent in de aankoop van een pup. Omdat we het fokken op dit moment op een laag pitje hebben gezet, zult u voorlopig geen nestjes op onze site vinden. Ook hebben we geen dekreuen meer, Loverboy geniet in goede gezondheid van zijn welverdiende pensioen.

U mag mij bellen als u vragen hebt over voeding,gezondheid enz van uw cavaliertjes. Ook voor fokadviezen kunt u mij bellen. Heb in de jaren heel veel lijnen uitgeplozen, dus ook voor dek advies kunt u mij bellen. Ik weet ook niet alles maar heb wel een levenslange schat aan ervaring,wat ik gaarne met u deel.

Omdat wij de hoogste gezondheidseisen aan onze fokdieren stellen hebben wij veel ervaring met artsen en klinieken die de onderzoeken die nodig zijn uitvoeren. 
Om bovenstaande successen te kunnen bereiken worden wij terzijde gestaan door onderstaande specialisten. Onderstaande adressen geven aan dat wij voor onze honden alleen de beste artsen hebben bezocht. Dus ook voor vragen over de erfelijke gezondheidsproblemen mag u mij bellen.

U mag mij NIET bellen als u vragen hebt over andere Fokkers cq kennels, of hun honden, dekreuen of puppen. Daarvoor moet u bij de betrokken fokker zelf zijn.

Verder wens ik u veel genoegen op onze homepage.

Cardiologisch hart gezond beoordeling A .
Syringomyelia-vrij beoordeling A
Patella-luxatie vrij.
Ogen-gezond. E.C.V.O. Raad van Beheer.

M.R.Y.-scan. Syringomyelia    
Dr. E.Noorman.
Dierenkliniek "den Heuvel"
Oirschotseweg 133 a
Best  
Beoordeling;  
Veterinaire Neurologie.
C. Rustbridge. Eng.

Hart-bewaking.
Veterinaire Cardiologie.
Dr.Aslani. Cadioloog
Kliniek für Kleintiere
Am Forstgarten
Landwehr 8
Kleve. Dld.

Oog-onderzoek
E.C.V.O.  Raad van Beheer
Veterinair Oogarts
Mevr. K. Ströbel
Adelaartlaan 91
Geldrop

Patella-Luxatie en vruchtbaarheids onderzoek en medische begeleiding.
Dieren-Artsen Praktijk  Horst
Americaanseweg 33
Horst